Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis 20 - 24.01.2025r.

PONIEDZIAŁEK   20.01.2025 r.

Kapuśniak z ziemniakami 350 ml
Składniki i alergeny: wywar mięsny na żeberkach 20 g, wędzonka 5 g, kapusta biała 60 g, ziemniaki 40 g, marchewka 20 g, pietruszka 10 g, seler 5 g, przyprawy
Kasza gryczana 150 g
Pulpet w sosie pomidorowym 80g-100 g
Składniki i alergeny: mięso wieprzowe z łopatki 80 g, jaja, bułka tarta, koncentrat pomidorowy, 2g śmietana z mleka 20 g, mleko 3 g, mąka pszenna 30 g
Bukiet warzyw 150 g
Składniki i alergeny: marchew, groszek, masło z mleka
Napój jabłkowo - miętowy - wyrób własny 230 g
Woda typu Żywiec
Wartość odżywcza: 673 kcal; białko 20g; tłuszcze 29 g; węglowodany 101 g

WTOREK   21.01.2025 r.

Zalewajka z jajkiem i białą kiełbasą 350 ml
Składniki i alergeny: wywar mięsny na żeberkach 20 g, kiełbasa biała 18 g ziemniaki 100g, jaja 20 g, sól, żurek śląski - zakwas 40 g, śmietana 12% z mleka
Bułka grahamka 20g
Składniki i alergeny: mąka pszenna, mąka razowa, drożdże, woda, sól
Makaron z twarogiem 200 g
Składniki i alergeny: makaron pełnoziarnisty z pszenicy durum 70 g twaróg biały półtłusty z mleka 55g, śmietana z mleka 20 g, cukier trzcinowy
Gruszka owoc
Napar z herbaty z imbirem 250 ml
Woda typu Żywiec
Wartość energetyczna: 821 kcal, białka 31 g, tłuszcze 17 g, węglowodany 130 g

ŚRODA   22.01.2025 r.

Zupa pomidorowa z makaronem pełnoziarnistym 350 ml
Składniki i alergeny: wywar mięsny na żeberkach 20 g, koncentrat pomidorowy 30 % 35g, marchew 30g, pietruszka 10g, seler 5g, nać pietruszki, makaron pełnoziarnisty z pszenicy durum, jogurt z mleka, mleko
Ziemniaki 150 g
Stroganow 90 g
Składniki i alergeny: filet z piersi kurczaka, pieczarki, papryka czerwona cebula, kukurydza, przyprawy, mąka pszenna
Surówka z kapusty pekińskiej 150 g
Składniki i alergeny: kapusta pekińska 100 g, ogórek zielony 50 g, koperek 20 g,cytryna, oliwa z oliwek
Kompot truskawkowy 230 ml
Składniki i alergeny: woda, truskawki mrożone, cukier 5 g
Woda typu Żywiec
Wartość odżywcza: 675 kcal; białko 29g, tłuszcze 19 g, węglowodany 85 g

CZWARTEK   23.01.2025 r.

Zupa ufoludkowa krem 350 ml
Składniki i alergeny: wywar mięsny wołowy 20 g, brokuły 60 g, zielony groszek 40 g, ziemniaki 20 g, marchewka, pietruszka ,seler, śmietana z mleka 20 g, mleko 5 g, migdały płatki
Kasza Bulgur 150 g
Kotlet z piersi kurczaka na parze 80-90 g
Składniki i alergeny: filet z kurczaka 100 g, przyprawy, olej 5 g
Surówka z białej kapusty z marchewką150 g
Składniki i alergeny: kapusta biała 100 g, marchew 40 g cebula 10 g nać pietruszki, oliwa z oliwek
Herbata owocowa malinowa 250 ml
Wartość odżywcza: 819 kcal, białko 37 g; tłuszcze 23 g, węglowodany 114 g

PIĄTEK   24.01.2025 r.

Barszcz ukraiński 350 ml
Składniki i alergeny: wywar mięsny na kurczaku 20 g, mieszanka ukraińska 100 g, śmietana z mleka 20 g mleko 5 g
Bułka grahamka 25 g
Składniki i alergeny: mąka pszenna, mąka razowa, drożdże, woda, sól
Ziemniaki 150 ml
Ryba miruna w sosie beszamelowym 80-100 g
Składniki i alergeny: ryba miruna b/skóry, mleko, masło, mąka pszenna
Mieszanka warzyw na parze 150 ml
Składniki i alergeny: warzywa w zmiennych ilościach, masło z mleka
Kompot wieloowocowy 239 ml
Składniki i alergeny: owoce w zmiennych ilościach
Wartość energetyczna: 676 kcal, białko 27g, tłuszcze 24 g, węglowodany 119 g

Intendentka
Anna Polus