KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wydarzenia

„Niesamowite przygody dziesięciu skarpetek”

W skarpetkach musi być coś wyjątkowego skoro są inspiracją do pisania książek. Klasa II a z ogromnym zaciekawieniem śledziła losy skarpetek w lekturze szkolnej Justyny Bednarek pt. „Niesamowite przygody dziesięciu skarpetek”.

Bal karnawałowy w klasach I - III

Bal karnawałowy w szkole to długo wyczekiwana atrakcja przez dzieci, która dostarcza im wielu radosnych przeżyć. U nas w szkole dla klas I-III bal odbył się 11 lutego 2021 r. Tego dnia na szkolnych korytarzach można było spotkać wróżki, księżniczki, rycerzy, piratów, policjantów oraz bohaterów znanych bajek.

Podsumowanie I półrocza roku szkolnego 2020/2021

Dzień Patrona Szkoły

Powstanie Styczniowe 1863 – 1864 to zbrojne wystąpienie przeciwko Rosji, największe polskie powstanie narodowe. Wybuchło w nocy z 22 na 23 stycznia 1863 roku. Chlubną kartą w dziejach Powstania Styczniowego zapisali się mieszkańcy naszej gminy.

Konkurs fotograficzny "Selfie z misiem"

Wyniki Konkursu Fotograficznego „Selfie z misiem”. Jury powołane przez organizatora wyłoniło laureatów konkursu w dwóch kategoriach: Uczniowie klasy I - III, Uczniowie klas IV - VIII. Kryterium oceny stanowiło ciekawe ujęcie tematu, pomysłowość, emocje, jakie wywołuje zdjęcie, ogólne wrażenie estetyczne.

Konkurs Pix Programming Challenge

Już po raz drugi, uczniowie naszej szkoły biorą udział w polskiej edycji Międzynarodowego Konkursu Programistycznego dla dzieci i młodzieży Pix Programming Challenge. Organizatorem Konkursu jest PixBlocks przy współpracy z Wydziałem Matematyki i Informatyki Uniwersytetu im. Adama Mickickiewicza w Poznaniu.

25 listopada - Dzień Pluszowego Misia

25 listopada obchodzimy Dzień Pluszowego Misia. Święto to nie ma długiej tradycji, ponieważ obchodzone jest od 2002 roku, kiedy to przypadła setna rocznica powstania maskotki. Pluszowe misie to najwierniejsi przyjaciele dzieci. Dziecięcy świat zabawek pełen jest misiów różnego formatu, kształtu i kolorów.

Konkurs plastyczny

Zarząd ZOSP RP w Lubochni zaprasza do wzięcia udziału w Ogólnopolskim Konkursie Plastycznym ,, Zapobiegajmy pożarom’’. Tematyka konkursu obejmuje udział straży pożarnych w akcjach ratowniczo – gaśniczych, działaniach związanych z przeciwdziałaniem, zwalczaniem i usuwaniem skutków klęsk żywiołowych i ekologicznych.

Ślubowanie uczniów klas pierwszych

My uczniowie klasy pierwszej przyrzekamy: pilnie się uczyć…Tak w tym roku szkolnym przyrzekali uczniowie klas pierwszych. Uroczystość przebiegała w innej, niż zazwyczaj, formie. Każda klasa ślubowała na sztandar szkoły w swojej sali lekcyjnej.

Konkurs kulinarny

Nasza szkoła miała okazję po raz pierwszy wziąć udział w konkursie kulinarnym pt. „Lubocheńskie smaki” organizowanym przez Fundację „Poranek”. Konkurs dedykowany był dla uczniów klas VII i VIII szkoły podstawowej. Zainteresowanie było ogromne...