KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Rekrutacja. Wnioski

Informacja dla rodziców dotycząca rekrutacji do publicznego przedszkola i oddziałów przedszkolnych oraz do klasy I  szkoły podstawowej na rok szkolny 2021/2022.

  • W postępowaniu rekrutacyjnym do publicznego przedszkola i oddziałów przedszkolnych  oraz do klasy I  szkoły podstawowej na rok szkolny 2021/2022 obowiązują:
  • kryteria określone w art. 131 ust. 2 i 133 ust. 2 ustawy z dnia 14 grudnia 2016 r. Prawo oświatowe ( U. z 2020 r. poz. 910
    z póź. zm.) tzw. kryteria ustawowe,

oraz

  • kryteria określone w uchwale nr XLVI/224/2017 oraz w uchwale nr XLVI/225/2017  Rady Gminy Lubochnia z dnia 23 marca 2017r. tzw. kryteria organu prowadzącego.
  • Terminy przeprowadzania postępowania rekrutacyjnego i postępowania uzupełniającego, a także terminy składania dokumentów do publicznego przedszkola i oddziału przedszkolnego w publicznej szkole podstawowej, dla których organem prowadzącym jest Gmina Lubochnia zawarte są w Zarządzeniu Wójta Gminy Lubochnia z dnia 04 stycznia 2021r.

Deklaracje  i  wnioski  do  przedszkola  proszę  składać  w  sekretariacie przedszkola.

  • Terminy przeprowadzenia postępowania rekrutacyjnego oraz postępowania uzupełniającego, w tym terminy składania dokumentów do klas pierwszych publicznych szkół podstawowych, prowadzonych przez Gminę Lubochnia zawarte są w Zarządzeniu Wójta Gminy Lubochnia z dnia 04 stycznia 2021r.

Deklaracje  i  wnioski  do  klasy pierwszej  proszę  składać  w  sekretariacie szkoły.

 

Wniosek o przyjęcie dziecka spoza obwodu do klasy pierwszej

Wniosek o przyjęcie dziecka do przedszkola

Oświadczenie potwierdzenia woli przyjęcia dziecka do przedszkola

Zarządzenie Nr 1/2021/W Wójta Gminy Lubochnia z dnia 04 stycznia 2021 roku w sprawie określenia na rok szkolny 2021/2022 terminów przeprowadzania postępowania rekrutacyjnego i postępowania uzupełniającego do klas pierwszych publicznych szkół podstawowych, prowadzonych przez Gminę Lubochnia.

Zarządzenie Nr 2/2021/W Wójta Gminy Lubochnia z dnia 04 stycznia 2021 roku w sprawie określenia na rok szkolny 2021/2022 terminów przeprowadzania postępowania rekrutacyjnego i postępowania uzupełniającego, a także terminów składania dokumentów do publicznego przedszkola i oddziału przedszkolnego w publicznej szkole podstawowej dla których organem prowadzącym jest Gmina Lubochnia