KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Mały Samorząd Uczniowski

RADA MAŁEGO SAMORZĄDU UCZNIOWSKIEGO

PRZEWODNICZĄCY:

Hubert Męcina kl. III b

 

ZASTĘPCA:

Hanna Pichola kl. II c

 

CZŁONKOWIE:

Filip Kowalski kl. II a

Bartłomiej Rusek kl. III c

Aleksandra Grad kl. III a

Magdalena Pietrzyk kl. III d

Aleksandra Staszewska kl. II b

Julia Ogórek kl. III b

Walentynki w klasach I-III

Z okazji Dnia Zakochanych czyli na Walentynki dzieci z klas I-III przygotowały mnóstwo kartek walentynkowych. Kartki były zbierane przez kilka dni do specjalnie przygotowanej skrzynki pocztowej. W piątek 14 lutego przedstawiciele MSU wyjęli kartki i roznieśli je do adresatów. Wszystkie obdarowane dzieci b...

Andrzejki

02.12.2019
Andrzejki

Andrzejki

02.12.2019

Andrzejki to stara tradycja ludowa przekazywana z pokolenia na pokolenie. 29 listopada uczniowie klas I-III mieli okazję przyjrzeć się tej tradycji nieco bliżej. Korytarz szkolny na pierwszym piętrze zapełnił się wróżkami, a wszyscy którzy chcieli poznać swoją przyszłość mogli skorzystać z ich usług. Dzie...

Wybory do Małego Samorządu Uczniowskiego

We wrześniu  odbyły się wybory do Małego Samorządu Uczniowskiego.Na początku  kandydaci przygotowali autoprezentacje, które można było obejrzeć na I piętrze szkolnego korytarza. Kandydowali uczniowie klas drugich i trzecich.Dnia 23 września  uczniowie oddali swój głos na jednego wybrane...

Dzień Kobiet

29.04.2019
Dzień Kobiet

Dzień Kobiet

29.04.2019

Z okazji Dnia Kobiet 7 marca uczniowie klas I-III wzięli udział w zajęciach tanecznych z elementami fitness prowadzonych przez Instruktora Fitness p. Monikę Grałek. Wszyscy świetnie się bawili.Natomiast 8 marca podsumowano konkurs plastyczny pt. „Moje ferie” zorganizowany przez MSU. Udział w konkursie bra...

Spotkanie z leśniczym

Dnia 21.01.2019r. ( w ramach „Dni Otwartych”) na zaproszenie MSU przybył do uczniów klas -  III pan Leśniczy Sylwester Kopacz. Wygłosił ciekawą prelekcję nt. życia zwierząt leśnych w zimie. Uczniowie z wielkim zaangażowaniem brali udział w dyskusji. Na zakończenie wychowawcy przekazali panu leśn...

Mikołajki

10.12.2018
Mikołajki

Mikołajki

10.12.2018

6 grudnia opiekunowie MSU wcielili się w postacie pomocników Św. Mikołaja i obdarowali uczniów słodkimi mikołajami. Wręczyli nagrody w organizowanych wcześniej konkursach plastycznych. Mikołajki upłynęły w radosnym nastroju....

Andrzejki

03.12.2018
Andrzejki

Andrzejki

03.12.2018

29 listopada w naszej szkole obchodziliśmy Andrzejki. Wigilia św. Andrzeja to czas wróżb. Jest to świetna okazja dla młodych ludzi do poznania swojej przyszłości, a przy okazji dobra zabawa. Z tej okazji MSU przygotował wróżby. Uczniowie klasy IIb i IIIa wcielili się w postacie wróżek i wróż...

Dzień Nauczyciela

Dzień Nauczyciela świętowaliśmy 12 października. Przedstawiciele Małego Samorządu Uczniowskiego złożyli wszystkim nauczycielom serdeczne życzenia i wręczyli laurki. Na korytarzu szkolnym pojawiła się przygotowana specjalnie na tę okazję gazetka ścienna....

Spotkanie z policjantem

Dnia 01.10 na zaproszenie MSU oraz pani pedagog przybyli do szkoły policjanci. Panowie opowiadali uczniom o szeroko rozumianym bezpieczeństwie, między innymi w drodze do szkoły. Dzieci zadawały dużo pytań, na które otrzymały wyczerpujące odpowiedzi. Na koniec spotkania uczniowie otrzymali upominki w postaci elem...