KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

PTSM

POLSKIE TOWARZYSTWO SCHRONISK MŁODZIEŻOWYCH (PTSM)

Polskie Towarzystwo Schronisk Młodzieżowych (PTSM) – stowarzyszenie utworzone w 1926 roku (jako trzecie towarzystwo schronisk młodzieżowych na świecie). Jest w Polsce reprezentantem światowego ruchu schronisk młodzieżowych – Międzynarodowej Federacji Schronisk Młodzieżowych.

Działalność statutowa PTSM obejmuje:

organizowanie sieci schronisk młodzieżowych,

organizowanie środowiskowych, wojewódzkich i centralnych imprez turystycznych,

upowszechnianie najtańszej i najbardziej wartościowej wśród młodzieży formy letniego wypoczynku – obozów wędrownych,

Koło PTSM w naszej szkole istnieje od roku szkolnego 2008/2009. Od chwili powstania koła organizowany jest  dwudniowy rajd pod nazwą  „Weekend w Lubochni po angielsku i niemiecku”. Uczniowie biorą udział również w innych rajdach organizowanych według kalendarza imprez Oddziału Terenowego w Piotrkowie Trybunalskim.

Szkolne Koło PTSM - opiekun mgr Dagmara Reszka