KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Świetlica

Świetlica w naszej szkole czynna jest od poniedziałku do piątku w godzinach od 700do 1600.

  1. Szkoła podstawowa zapewnia zajęcia świetlicowe dla uczniów, którzy pozostają w szkole dłużej ze względu na:
  • czas pracy rodziców – na wniosek rodziców;
  • organizację dojazdu do szkoły lub inne okoliczności wymagające zapewnienia opieki w szkole.
  1. Świetlica zapewnia zajęcia świetlicowe uwzględniające potrzeby edukacyjne oraz rozwojowe dzieci i młodzieży, a także ich możliwości psychofizyczne, w szczególności zajęcia rozwijające zainteresowania uczniów, zajęcia zapewniające prawidłowy rozwój fizyczny oraz odrabianie lekcji.
  2. Świetlica stwarza warunki do uczestnictwa w kulturze, rozwija samodzielność
    i samorządność oraz aktywność społeczną oraz współdziała z rodzicami i nauczycielami w tym zakresie.
  3. Świetlica pracuje zgodnie ze swoim planem zatwierdzonym przez Radę Pedagogiczną.
  4. Świetlica prowadzi zajęcia w grupach wychowawczych oraz sprawuje opiekę nawet nad pojedynczymi uczniami, którzy przebywają w placówce, a nie mają zajęć.

Uczniowie spędzają tu miło czas, relaksują się, wspólnie bawią, rozwijają swoje zainteresowania. Korzystają z pomocy wychowawców przy odrabianiu prac domowych oraz w przygotowaniu się do lekcji. Chętnie  tworzą ciekawe budowle z klocków, grają w różnego rodzaju gry, układają puzzle i wykonują prace plastyczne oraz techniczne. Dzieci biorą udział w zabawach i grach ruchowych organizowanych w świetlicy. Dużym powodzeniem cieszą się rozgrywki w piłkarzyki, które odbywają się tu bardzo często.

Wychowawca świetlicy: mgr Anna Pająk

Mikołajki

07.12.2020

Mikołajki

07.12.2020

Święty Mikołaj – postać starszego mężczyzny z białą brodą ubranego w czerwony strój, który wedle różnych legend i baśni w okresie świąt Bożego Narodzenia rozwozi dzieciom prezenty saniami ciągniętymi przez zaprzęg reniferów. Według różnych wersji zamieszkuje wraz z grupą elfów Laponię lub biegun północny.

Barbórka - czyje to święto?...

Dzień Pluszowego Misia Dzień Pluszowego Misia obchodzimy w listopadzie. Święto to jest bardzo sympatyczne i coraz powszechniej obchodzone na całym świecie, a jego data wcale nie jest przypadkowa. Dzień Pluszowego Misia co rok obchodzimy 25 listopada. To nie jest przypadkowa data, bo właśnie tego dnia przypada rocznic...

Sport na co dzień to super zabawa Nie od dziś wiadomo że „Ruch to zdrowie”, a szczególnie teraz gdy dzieci praktycznie większość czasu spędzają przed ekranem. Aby trochę się poruszać, a przy tym świetnie pobawić chciałabym zaproponować kilka zabaw ruchowych do wykonania samodzielnie (można z rodzic...

Okres jesieni i zimy to trudny czas dla dzikich zwierząt, które mają ograniczony dostępu do pożywienia oraz wody. Musimy pomagać zwierzętom przetrwać zimę. W okresach srogiej zimy leśnicy wykonują szereg prac, aby ułatwić bytowanie zwierzyny.

Święto Niepodległości – polskie święto narodowe – obchodzone jest co roku 11 listopada, na pamiątkę odzyskania niepodległości przez Polskę po 123 latach niewoli. Przez tak długi czas naszego kraju nie było, podzieliły go między siebie trzy mocarstwa: Austria, Prusy i Rosja.

Aktywność ruchowa ważna sprawa. Aktywność fizyczna pobudza dojrzewanie układu nerwowego. Przyspiesza to rozwój motoryczności. Dzięki ruchowi dziecko poznaje otaczający je świat, wzbogaca swoje doświadczenia, kształtuje pamięć i uwagę. Rozwija swoją samodzielność.