KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Świetlica

Świetlica w naszej szkole czynna jest od poniedziałku do piątku w godzinach od 700do 1700.

  1. Szkoła podstawowa zapewnia zajęcia świetlicowe dla uczniów, którzy pozostają w szkole dłużej ze względu na:
  • czas pracy rodziców – na wniosek rodziców;
  • organizację dojazdu do szkoły lub inne okoliczności wymagające zapewnienia opieki w szkole.
  1. Świetlica zapewnia zajęcia świetlicowe uwzględniające potrzeby edukacyjne oraz rozwojowe dzieci i młodzieży, a także ich możliwości psychofizyczne, w szczególności zajęcia rozwijające zainteresowania uczniów, zajęcia zapewniające prawidłowy rozwój fizyczny oraz odrabianie lekcji.
  2. Świetlica stwarza warunki do uczestnictwa w kulturze, rozwija samodzielność
    i samorządność oraz aktywność społeczną oraz współdziała z rodzicami i nauczycielami w tym zakresie.
  3. Świetlica pracuje zgodnie ze swoim planem zatwierdzonym przez Radę Pedagogiczną.
  4. Świetlica prowadzi zajęcia w grupach wychowawczych oraz sprawuje opiekę nawet nad pojedynczymi uczniami, którzy przebywają w placówce, a nie mają zajęć.

Uczniowie spędzają tu miło czas, relaksują się, wspólnie bawią, rozwijają swoje zainteresowania. Korzystają z pomocy wychowawców przy odrabianiu prac domowych oraz w przygotowaniu się do lekcji. Chętnie  tworzą ciekawe budowle z klocków, grają w różnego rodzaju gry, układają puzzle i wykonują prace plastyczne oraz techniczne. Dzieci biorą udział w zabawach i grach ruchowych organizowanych w świetlicy. Dużym powodzeniem cieszą się rozgrywki w piłkarzyki, które odbywają się tu bardzo często.

Wychowawca świetlicy: mgr Anna Pająk

V Powiatowy Konkurs Plastyczny „Dolina Pilicy"

W dniu 26 marca o godz. 10.30 w siedzibie Grot Nagórzyckich odbyło się wręczenie nagród dla laureatów V Powiatowego Konkursu plastycznego „Dolina Pilicy” dla świetlic szkół podstawowych połączone z rozdaniem nagród dla laureatów. Po części oficjalnej wszyscy mogli o...

Zima w świetlicy

Zima – to jedna z pór roku w przyrodzie. Charakteryzuje się niższymi temperaturami powietrza i opadami śniegu. Jest to pora bardzo lubiana przez dzieci. Zimowe zajęcia w świetlicy miały charakter edukacyjny, były bardzo ciekawe i niezwykłe. Dzieci zapoznawały się ze śnieżnymi zakątkami naszego globu i życi...

Karnawał w świetlicy

Karnawał to czas liczony od Nowego Roku lub Trzech Króli do wtorku poprzedzającego Środę Popielcową, to okres hucznych zabaw tanecznych, maskarad i ogólnej wesołości. Polski karnawał nazywano zapustami. Karnawał to wyjątkowy czas dla dzieci. Mogą one chociaż na chwilę poczuć się jak swój ...

W oczekiwaniu na Świętego Mikołaja i Święta

W OCZEKIWANIU NA ŚWIĘTA BOŻEGO NARODZENIAAtmosfera świąt Bożego Narodzenia zaraziła całą świetlicę. Wychowawcy razem z uczniami udekorowali całą świetlicę, robili ozdoby na choinkę i pisali listy do św. Mikołaja. Podczas zajęć dzieci opowiadały o tradycjach  bożonarodzeniowych, a także o tym,  jak w ic...

Andrzejki

30.11.2017
Andrzejki

Andrzejki

30.11.2017

Andrzejki w świetlicy29 listopada nasza świetlica zamieniła się w magiczne miejsce, w którym zgodnie z tradycją, odbyły się różne wróżby i zabawy. Najpierw opowiedzieliśmy sobie o historii andrzejkowych tradycji.  Potem rozpoczęliśmy zabawę z przygotowanymi wróżbami. Każdy c...

Dzień Pluszowego Misia

Dzień Pluszowego MisiaJuż po raz kolejny w  świetlicy szkolnej obchodziliśmy Dzień Pluszowego Misia. Uczniowie poznali historię tego święta. Wysłuchali opowiadania głośno czytanego przez nauczyciela „Stary, zielony miś” Marii Kownackiej. Wykonali piękne prace plastyczne z postacią misia. Usłyszeli ki...