Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis 10 - 14.02.2025r.

PONIEDZIAŁEK   10.02.2025r.

Zupa minestrone z pomidorami i makaronem 350 g
Składniki i alergeny: wywar drobiowo-wołowy 20 g, cukinia 10 g, marchew 20 g, pietruszka 10 g, seler 10 g, pomidory 20 g, fasola czerwona 10 g, mleko 10 g, śmietana z mleka 10 g, makaron zacierka z pszenicy durum, bułka angielka
Ryż naturalny 150 g
Gulasz z indyka 80-100 g
Składniki i alergeny: filet z indyka, cebula, olej, jogurt naturalny z mleka
Surówka z pora 150 g
Składniki i alergeny: por 60 g, ogórek kiszony 60 g, jabłko 30 g, olej 5 g
Herbata z cytryną i miodem
Woda typu Żywiec
Wartość energetyczna: 698 kcal; białko 37 g; tłuszcze 17 g; węglowodany 87

WTOREK   11.02.2025r.

Zupa z zielonego groszku z kaszą jaglaną 350 g
Składniki i alergeny: wywar mięsny na kurczaku, groszek zielony 60 g, marchew, 20 g, pietruszka 10 g, seler 10 g, kasza jaglana 30 g, mleko 20 g, śmietana z mleka 10 g, chleb pszenny
Ziemniaki z koperkiem 150 g
Klops w sosie własnym 80-90 g
Składniki i alergeny: mięso mielone z indyka, cebula, , jajka, bułka tarta, płatki owsiane, przyprawy
Marchewka mini z masłem z mleka
Soczek owocowy 100 % 200 ml
Woda typu Żywiec
Wartość energetyczna 730 kcal; białko 37 g; tłuszcze 25 g; węglowodany 84 g

ŚRODA   12.02.2025 r.

Rosół z makaronem 350 ml
Składniki i alergeny: wywar mięsny: wołowina 10 g, indyk 20 g, kurczak 10 g, marchew 60 g, pietruszka 10 g, seler 5 g, natka pietruszki 2 g, por 2 g, przyprawy, makaron nitka z mąki z pszenicy durum
Ziemniaki puree150 g z mlekiem
Udko z kurczaka 80-90 g
Surówka wielowarzywna 150 g
Składniki i alergeny:kapusta biała 50 g, kapusta czerwona 20 g, papryka czerwona 20 g, ogórek kiszony 20 g, jabłko 20 g, marchew 10 g, cebula 10g, przyprawy, oliwa z oliwek, cukier
Kompot wiśniowy 220 ml
Składniki i alergeny: woda, wiśnie mrożone, cukier 8 g
Wartość odżywcza: 676 kcal, białko 37 g, tłuszcze 23 g, węglowodany 84g

CZWARTEK   13.02.2025r.

Zupa z białej fasoli z ziemniakami 350 ml
Składniki i alergeny: wywar mięsny na żeberkach 30 g, ziemniaki 30g, fasola biała 40 g , marchew 20 g, pietruszka10g, seler 5 g sól,
Chleb pszenny 20 g
Kasza bulgur 70 g
Pieczeń wieprzowa 80-100 g
Składniki i alergeny: schab b/skóry, olej ,przyprawy
Bukiet warzyw na parze 100 g
Składniki i alergeny: warzywa w zmiennych ilościach, seler, masło z mleka
Herbata owocowa 230 ml
Jogurt naturalny z mleka
Woda typu Żywiec
Wartość energetyczna: 820 kcal; biało 37 g; tłuszcze 25 g; węglowodany 102 g

PIĄTEK   14.02.2025r.

Zupa buraczkowa zabielana 350 g
Składniki i alergeny: wywar mięsny na kurczaku 20 g, burak 60 g, marchew 10 g, ziemniaki 20 g, przyprawy, mleko 20 g, bułka grahamka
Ziemniaki 150 g z koperkiem 2 g
Paluszki rybne 90-120 g
Składniki i alergeny: filety z ryb białych(65%0(A-mintaj,D-morszczuk, z certyfikowanych łowisk MSC, mrożone już na morzu, panierka sypka !5%,mąka pszenna,sól-bez substancji zbrylających, papryka mielona, kurkuma, drożdże świeże), olej słonecznikowy, maka pszenna, sól bez substancji przeciwzzbrylających
Surówka marchewkowo-owocowa 150 g
Składniki i alergeny: marchew 100 g, jabłko 50 g, brzoskwinia10 g, jogurt z mleka 20 g
Herbata z cytryną 250 ml
Woda typu Żywiec
Wartość energetyczna 694 kcal; białko 29 g, tłuszcze 23 g, węglowodany 89 g

Intendentka
Anna Polus