KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zakończenie roku szkolnego przez klasy ósme

W piątek 26 czerwca odbyło się zakończenie roku szkolonego 2019/2020.

Długo wyczekiwane przez młodzież pożegnanie, kojarzące się z nadejściem wakacji i uściskami z kolegami i koleżankami ze szkolnej ławki, przybrało niecodzienną formę i nie pozwoliło na świętowanie takie jak zwykle.

Mając na względzie bezpieczeństwo uczniów oraz przestrzeganie obostrzeń sanitarnych, Dyrekcja naszej szkoły podjęła decyzję, by w sposób możliwie uroczysty pożegnać Absolwentów naszej placówki. Ósmoklasiści w obecności wychowawców otrzymali z rąk pani Dyrektor, Haliny Lechowskiej, pamiątkowe dyplomy i gratulacje.  Doceniono uczniów, którzy zdobyli najwyższą średnią ocen i reprezentowali naszą szkołę w konkursach przedmiotowych i sportowych. Wychowawcy wręczyli im nagrody książkowe i rzeczowe.

W kręgu wyróżnionych znalazł się również Maciej Pietrzyk, uczeń klasy 8a, który od wielu lat bierze z powodzeniem udział w konkursach od szczebla szkolnego po nawet międzynarodowy, zdobywając  czołowe miejsca. Lista jego osiągnięć jest niezwykle imponująca: Olimpiada Matematyczna Juniorów – finalista, Ogólnopolski Konkurs Historyczny „Losy żołnierza…” – laureat, Wojewódzkie Konkursy Przedmiotowe: Matematyka – laureat, Geografia – laureat, Język Angielski - finalista, Wojewódzki Konkurs Tematyczny „Matematyka - Moja Pasja” – laureat, Powiatowy Konkurs Matematyczny w I LO – I miejsce. Jego trud i wysiłek włożony w rozsławienie imienia Szkoły Podstawowej w Lubochni docenił także Wójt Gminy, pan Piotr Majchrowski przygotowując Maciejowi nagrodę specjalną.

Wszystkim Absolwentom Szkoły Podstawowej imienia Powstańców Styczniowych 1863 roku w Lubochni składamy najlepsze życzenia na nowej drodze obowiązków szkolnych.

Dyrekcja, Grono Pedagogiczne,

Wychowawczynie klas ósmych: Bożena Białek, Bożena Matuszewska - Pająk, Anna Orlicka.