Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Lody dla ochłody

Lody dla ochłody - wyjazd dzieci na warsztaty do Venezia Caffe w Tomaszowie Mazowieckim. Dzieci podczas warsztatów mogły zapoznać się z tajnikami robienia lodów, z dodatkami jakie są wykorzystane do ozdoby lodów i lodowych deserów. Dzieci samodzielnie wybrały lody do swoich deserów według własnych upodobań smakowych i udekorowały dowolnymi owocami, posypkami i polewami. Przedszkolaki poznały również proces parzenia kawy oraz sposoby jej ozdabiania i podawania. Kawa wykonana przez dzieci nie tylko była pięknie wykonana ale również smakowała wspaniale. Przedszkolaki wykonywały również lemoniadę z dowolnych owoców. Oczywiście po każdym etapie była degustacja. Najpierw lodów a potem lemoniady. Przed lokalem dzieci wymalowały na kostce swoje marzenia lodowe np. lód złożony z około100 gałek o różnych smakach. Dziękujemy paniom prowadzącym warsztaty.