KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Internetowa Gala Talentów i Zainteresowań

Nasi Drodzy Uczniowie!

Jesteś uzdolniony tanecznie, muzycznie, sportowo, aktorsko, recytatorsko, plastycznie, technicznie, masz pasje i zainteresowania, kolekcjonujesz różne przedmioty? Ten konkurs jest więc dla Ciebie!

Zapraszamy Was do wyjątkowej Internetowej Gali Talentów i Zainteresowań.

Serdecznie zachęcamy do przesyłania zdjęć, filmów (do 1,5 min długości) Waszych umiejętności, prac, zbiorów kolekcjonerskich itp. (wraz z krótkim komentarzem), za pośrednictwem aplikacji Messenger do pani Sylwii Półtorak, do dnia 24 maja.

Wasze materiały będziemy na bieżąco zamieszczać na stronie internetowej naszej szkoły. Laureaci zostaną wyłonieni w dwóch kategoriach wiekowych: klasy I-IV oraz V-VIII.

Dziękujemy wszystkim uczniom, którzy wzięli udział w konkursie i zaprezentowali swoje talenty czy zainteresowania.

Lista nagrodzonych uczniów:

Laureaci:
Julia Bartczak, Mateusz Polus, Sandra Wójciak, Maksymilian Przewoźny

Wyróżnienia:
Julia Susik, Szymon Jaśkiewicz, Jan Kacperek, Adam Małek, Franciszek Małek, Dominika Ambrozik, Jakub Jaśkiewicz, Urszula Kuta, Wiktoria Kubryn, Aleksandra Wolak, Patryk Milczarek, Julia Milczarek, Katarzyna Klimek, Celina Małek, Filip Kwapisz.

Nagrody można odbierać u wychowawcy klasy.

Zielony portret
Zielony portret

Rysuję od dwóch lat. Nigdy nie myślałam, że będę rysować. W klasach 1- 3 nie interesowało mnie to w ogóle. Najbardziej lubię rysować portrety i krajobrazy. Rysuję kredkami i pastelami.
Julia Susik kl. 5a

Kocham sport. Należę do LKS LUBOCHNIA. Uwielbiam piłkę nożną. Potrafię także grać w siatkę, kosza, tenisa stołowego, wykonywać triki na hulajnodze, trampolinie a także pokonywać tory przeszkód. Sport to moja pasja.
Szymon Jaśkiewicz 3b

Harry PotterAriana GrandeJednorożec
Tytuły prac: Harry Potter, Ariana Grande, Jednorożec.

Interesuje się rysowaniem od najmłodszych lat. Moją ulubioną techniką rysowania są ołówki różnej grubości i po części węgiel. Moje dzieła są zawsze czarno białe. Jest to chwila wyciszenia, gdzie wylewam emocje na papier. Rysowanie sprawia mi przyjemność i radość.
Julia Bartczak kl. 8b

Nazywam się Janek Kacperek. Jestem uczniem klasy 5a. Moją pasją jest gotowanie. Lubię gotować wg przepisów, ale chyba jeszcze bardziej podoba mi się przygotowywanie potraw według swoich pomysłów. Załączam krótki filmik jak przygotować pyszne burgery. Spróbujcie je zrobić samemu, są po prostu pyyyyyszne!

Klocki LegoKlocki LegoKlocki LegoKlocki LegoKlocki LegoKlocki Lego

Klocki LEGO to moja pasja. Buduje z nich od wielu lat i wciąż mnie to nie nudzi. W przyszłości chciałbym mieć pracę związaną z tymi wspaniałymi zabawkami.
Adam Małek, uczeń klasy 3d.

Gram w piłkę od bardzo dawna. Uwielbiam ten sport. Ten film jest bardzo krótki, ale mam nadzieję że pokazałem przynajmniej 30% tego na co mnie stać.
Franek Małek, uczeń klasy 2c.

PortretPortretPortretOko
Tytuły prac: Portrety.

Już od dawna interesowałam się rysowaniem. Zazwyczaj rysuję portrety różnych dziewczyn. Lubię próbować nowych technik, jednak najczęściej wykonuję prace ołówkiem. Oto moje ulubione prace.
Dominika Ambrozik, uczennica klasy VIc.

Nazywam się Kuba Jaśkiewicz. Jestem uczniem klasy 6b. Kocham śpiewać, lubię także słuchać muzyki. Uczę się grać na saksofonie.


Tytuł zdjęć: Moje pszczółki.

Nazywam się Ula Kuta. Jestem uczennicą klasy kl. 4a. Zainteresowanie pszczołami zaszczepił we mnie mój tata, któremu często pomagam przy pracach w pasiece. Owady te są bardzo potrzebne w życiu człowieka, dlatego należy o nie dbać. Pomóc im można sadząc kwiaty i drzewa atrakcyjne dla zapylaczy. Pamiętajmy również o prawidłowym stosowaniu środków ochrony roślin.

Zainteresowania Mateusza, ucznia klasy 2b.

Kolorowe zdobienia
Tytuł : Kolorowe zdobienia.

Moją pasją jest nail art czyli malowanie wzorków, zdobień na paznokciach. Zaczęłam się tym interesować wraz z rozpoczęciem kwarantanny. Jest to zajęcie, które wymaga cierpliwości, wytrwałości, precyzji. Rozwija wyobraźnię i jest świetną metodą na zabicie nudy.
Wiktoria Kubryn, uczennica kl. 7a

Krajobraz wiejski
Tytuł: Krajobraz wiejski.

Lubię rysować, zazwyczaj rysuje rysunki szybko na plastyce. Technika jest różna, najbardziej lubię rysować krajobrazy. Aleksandra Wolak, uczennica klasy 7a.



Pasje i zainteresowania Sandry Wójciak, uczennicy klasy 7b.

Ja z ptasznikiemBiedronka siedmiokropkaGąsienica niedźwiedziaChrabąszcz majowyNaliściak

Nazywam się Patryk Milczarek. Jestem uczniem klasy Ib. Interesuję się owadami. Lubię je obserwować i robić im zdjęcia. Posiadam duży zbiór książek na ich temat. W wolnym czasie podróżuję i odwiedzam parki owadów, jak również owadziarnie. W przyszłości chciałbym zostać entomologiem.

Nazywam się Julia Milczarek. Jestem uczennicą klasy 6c. Lubię grać na instrumentach m.in. na gitarze, ukulele i klarnecie. Prezentuję utwór „Obława” Jacka Kaczmarskiego.


Tytuł pracy 1: "Pamiątka z miejsca, w którym mnie jeszcze nie było".
Tytuł pracy 2: "Słoneczniki".

Malarstwo i rysunek to nie są dla mnie przymusowe lekcje plastyki, tylko wyrażanie swoich emocji i myśli. Dla mnie malarstwo i rysunek jest formą relaksu i wyciszenia. Ciągle maluję i praktykuję, bo tylko praktyka czyni mistrza, a nikt nie urodził się Leonardem da Vinci.
Katarzyna Klimek, uczennica klasy 7b.

Moja przygoda ze śpiewem zaczęła się w 3 klasie, podczas klasowego przedstawienia. Moja wychowawczyni (Pani Renata Szczepańska) wyznaczyła mnie do śpiewu i właśnie dzięki temu śpiewam. Lubię śpiewać i jestem bardzo wdzięczna swojej wychowawczyni z klas I-III. Piosenkę tę dedykuję właśnie pani Renatce.
Celina Małek, uczennica klasy 6b.

Witam Nazywam się Filip Kwapisz. Jestem uczniem klasy 5a. Moja pasja związana ze śpiewaniem zaczęła się od chóru kościelnego. Później trafiłem do zespołu ludowego "Mali Lubochnianie", gdzie mój talent zauważyła Pani Małgorzata Tyce, której bardzo za to dziękuję. Teraz uczęszczam do szkoły muzycznej, gdzie doskonale swój talent. Bardzo lubię śpiewać dla innych ludzi.
Pozdrawiam

Nazywam się Maksymilian Przewoźny, chodzę do klasy 4a. W moim życiu sport odgrywa ważną rolę. Od 4 lat gram w piłkę nożną w Stal Niewiadów. Od 3 lat jeżdżę na crossie, gdzie zdobyłem już 18 medali i 20 pucharów. Brałem udział (dwa razy) w Mistrzostwach Świata Super Enduro, gdzie nagrodę wręczał mi Rafał Sonik. Lubię także jeździć na rowerze, a zimą na snowboardzie. Lubię zwierzęta, mam dwa owczarki niemieckie, yorka, królika miniaturkę i kota. Od dwóch lat jestem wolontariuszem WOŚP.