Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis 17 - 20.06.2024r.

Obiad

PONIEDZIAŁEK   17.06.2024r.

Zupa pomidorowa z makaronem 350 ml
Składniki i alergeny: wywar mięsny na kurczaku 20 g, makaron pełnoziarnisty z pszenicy durum 20 g, koncentrat pomidorowy 30 g, marchew 20 g, pietruszka 10 g, seler 5 g, przyprawy, śmietana z mleka 20 g, mleko 10 g
Kasza jęczmienna gruba 150 g
Gulasz drobiowy 80-100 g
Składniki i alergeny: filet z indyka 80-100 g, cebula, przyprawy
Surówka wielowarzywna 150 g
Składniki i alergeny: kapusta biała 80 g, kapusta czerwona 60 g, rzodkiewka 20 g, szczypiorek
Soczek ze słomką 100% owoców
Woda typu Żywiec
Wartość energetyczna: 809 kcal , węglowodany 84g, tłuszcze 29 g, białko 29 g

WTOREK   18.06.2024r.

Zupa grochowa z ziemniakami 350 ml
Składniki i alergeny: wywar mięsny na żeberkach 15 g, wędzonka boczkowa 5g, groch żółty łupany 20 g, marchew 20 g, pietruszka 10 g, seler 5 g, cebula
Burger z mięsem i warzywami 200 g – wyrób własny
Składniki i alergeny: bułka kajzerka, mięso wieprzowe mielone 80 g, ser żółty z mleka 20 g, pomidor 20 g, ogórek 20 g, sałata 2g, rzodkiewka, czosnek, jogurt naturalny z mleka 5 g, śmietana z mleka 12% 5 g
Koktajl owocowy 200 ml
Składniki i alergeny: kefir z mleka 150 g, mleko, brzoskwinia, banan, cukier 10 g
Woda typu Żywiec
Wartość energetyczna 677 kcal, węglowodany 101 g, tłuszcze 16 g, białko 21 g

ŚRODA   19.06.2024r.

Zalewajka z ziemniakami 350 ml
Składniki i alergeny: wywar mięsny na żeberkach 20 g, kiełbasa biała parzona 10 g, jajko 100 g, marchewka, śmietana z mleka 20 g
Ziemniaki 150 g
Paluszki rybne 90-120 g
Składniki i alergeny:filety z RYB białych (65%) (A - mintaj, B - dorsz czarny, D - morszczuk, K - miruna; patrz nadruk z boku kartonik; panierka sypka (15%) (mąka pszenna, sól, papryka mielona, kurkuma, drożdże)
Fasolka zielona z masłem z mleka 150 g
Mięta 230 ml
Woda typu Żywiec
Wartość energetyczna: 713 kcal, węglowodany 91 g, tłuszcze 20 g białko 26 g

CZWARTEK   20.06.2024r.

Zupa kalafiorowa z kaszą jaglaną 350 ml
Składniki i alergeny: wywar mięsny na kurczaku 20 g, kasza jaglana 10 g kalafior 70 g, marchewka 10 g, pietruszka 5 g, seler 5 g, koperek 2 g śmietana z mleka, 20 g mleko, 10 g
Makaron ze serem i borówkami 300 g
Składniki i alergeny: makaron razowy z pszenicy durum 70 g, ser biały półtłusty z mleka 55 g, śmietana z mleka 20 g, mleko 5g, cukier trzcinowy 3 g, borówka
Herbata z cytryną 250 ml
Składniki: woda ,napar z herbaty, cytryna, cukier 5 g, miód 2g
Woda typu Żywiec
Wartość energetyczna: 825 kcal; węglowodany 121 g; tłuszcze 22 g; białko 36 g

Intendentka
Anna Polus